Welkom

MAG IK ME EVEN VOORSTELLEN?

Mijn naam is Lia van Zwieten en ik ben gediplomeerd medisch pedicure.

Mijn Praktijk heet “Lia Yia Podia”; dit is de griekse betekenis voor “Lia voor je voeten”. Je spreekt het uit als “Lia ja podja”.  Op mijn 20e heb ik een poos in Griekenland gewoond. Omdat medische termen vaak uit o.a. de griekse taal komen en de medische term voor ‘voet’ podia is, vind ik deze keuze heel toepasselijk. Na jaren met veel plezier als secretaresse te hebben gewerkt, heb ik mij in 2013 omgeschoold en heb nu veel plezier in dit vak.

Naast medisch pedicure studeer ik voor voetreflextherapeute en eind van dit jaar hoop ik dit diploma in mijn bezit te hebben.

Ik heb namelijk gemerkt dat mensen zowel binnen als buiten de praktijk veel klachten hebben zoals gewrichtspijnen, rugpijn, neuropathie, hormoonschommelingen, huidproblemen, migraine/hoofdpijn. Waar we ook niet omheen kunnen; mensen hebben veel klachten na corona gehad te hebben, zoals stress en chronische moeheid etc.

Daarom wil ik heel graag mijn praktijk uitbreiden met voetreflexologie omdat ik in deze studie heb ervaren dat ik met voetreflexmassage bovenstaande klachten kan verlichten. Ik maak nu in het laatste jaar van mijn opleiding een scriptie en onderzoek klachten van neuropathie bij diabetische patiënten (komt veel bij mijn klanten voor en is een complexe aandoening) en ik ben benieuwd of ik door middel van voetreflexmassage deze klachten kan verlichten. De klachten zijn pijn, tintelingen, spierzwakte, branden, rusteloze benen. Ik heb zowel de Chinese als de Westerse technieken geleerd.

Graag tot ziens in mijn praktijk!