Pedicure-behandeling

U kunt bij mij terecht voor een voetonderzoek en een aansluitende verzorgende voetbehandeling op maat. Ik doe naast standaard behandelingen ook medische behandelingen, zoals bij mensen met risicovoeten ten gevolge van diabetes of reuma.

Wat is diabetes precies? Diabetes Mellitus is een stofwisselingsziekte. Het glucosegehalte is  te hoog. Het lichaam kan de bloedsuikerspiegel zelf niet meer op peil houden waardoor er verschillende complicaties ontstaan. Dit begint in de uiterste delen van het lichaam. Dus in de tenen en de voeten. Er zijn twee types DM, type 1 en type 2. Advies en behandeling van een medisch pedicure is van groot belang. U kunt in aanmerking komen voor een vergoeding door de zorgverzekraar bij de behandeling van de diabetische voet (indien u daar een indicatie voor heeft).

U kunt naar de podotherapeut en hij/zij stelt de gemodificeerde Simm’s classificatie vast. Neem voor het maken van een afspraak met een medisch pedicure eerst contact op met uw podotherapeut voor een doorverwijzing. 

Voetverzorging standaard behandeling bestaat uit:

  • desinfecteren voet
  • knippen en verzorgen van de nagels en nagelomgeving (wallen)
  • verwijderen van overtollig eelt
  • verwijderen van een likdoorn (eeltpit)
  • behandeling van kloven
  • behandeling van ingroeiende teennagel
  • insmeren met voetencr√™me 

U kunt natuurlijk ook uw behandeling aanvullen met een scrub-behandeling en/of nagels lakken. Na een scrub-behandeling voelen uw voeten weer super zacht aan!

Medische behandeling: Behandeling van diabetes of reuma

Specialistische behandeling:

Nagelbeugel plaatsen en Nagelreparatie:

Nagelbeugel-techniek: Ook specialistische technieken zoals het plaatsen van nagelbeugels (bij ingroeiende teennagels, of kromgegroeide nagels). Als teennagels scheef of krom groeien, dan zorgt dit vaak voor problemen, vooral bij de grote teen, dat kan een ingroeiende teennagel veroorzaken. Bij de nagelbeugel-techniek wordt er een beugel geplaatst die ervoor zorgt dat de nagel uit de nagelwal getrokken wordt, dit corrigeert de groei van de nagel. De nagelbeugel wordt pijnloos geplaatst en groeit dan met de nagel mee. 

– Nagelreparatie: Ik behandel ook nagels die gescheurd, gespleten of gebroken zijn d.m..v. behandeling met acryl om de nagel weer egaal en netjes te maken. Dit kan ook toegepast worden bij mycose (schimmel) nagels.

U kunt natuurlijk ook kiezen voor voetreflexologie.